Contact

Peste 200 de tone de deșeuri, strânse de pe drumurile județene în 2022

Acasă > Mediu > Peste 200 de tone de deșeuri, strânse de pe drumurile județene în 2022

În anul 2022 au fost strânse 201,6 tone de deșeuri de pe marginea drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun din județul Bihor.

În urma sortării deșeurilor strânse din aceste zone, a rezultat o cantitate de 188,3 tone de deșeuri reciclabile și 13,3 tone de deșeuri reziduale. Printre deșeurile reciclabile se numără ambalajele de sticlă, ambalajele de PET, plastice, ambalajele de aluminiu, hârtie și carton.

Cele mai mari cantități de deșeuri, de peste 28 de tone/lună, au fost ridicate în februarie, martie și septembrie.

Aceste activități de salubrizare se desfășoară pe baza unui protocol de colaborare între Consiliul Județean Bihor și firma BENE Internațional, aprobat prin Hotărârea 224 din 16 septembrie 2021.

În 2021, din octombrie până la finalul anului, cantitatea totală de deșeuri colectată de pe marginea drumurilor județene și din refugiile mijloacelor de transport în comun a fost de 62,5 tone.

Firma colectează, transportă, sortează și valorifică/ neutralizează deșeurile cu titlu gratuit. În cazul deșeurilor reziduale, contravaloarea depozitării este achitată de către Consiliul Județean Bihor.

Protocolul vizează și zonele de picnic și cele turistice aflate pe domeniul public sau privat al Județului Bihor.

Anterior Spectacol extraordinar dedicat poetului național Mihai Eminescu, cu ocazia Zilei Culturii Naționale

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor