Contact

Prima tură de cicloturism din acest an, în Cetariu

Acasă > Turism > Prima tură de cicloturism din acest an, în Cetariu

Iubitorii de natură și sport au posibilitatea de a participa organizat la o ieșire cu bicicletele la sfârșitul lunii aprilie.

Agenția de Management a Destinației Bihor (AMD Bihor), din subordinea Consiliului Județean Bihor, în parteneriat cu C Oasis Com SRL și ACS 3Sport, organizează o tură de cicloturism în data de 30 de aprilie, de la ora 10:00. Este prima ieșire de acest fel organizată în 2023.

Traseul pornește din satul Cetariu, urmează drumuri forestiere pe o distanță de 5 km, până în satul Tăutelec, unde la Biserica Romano-Catolică se face primul popas. Aici toți participanții vor primi apă și gustări. După prezentarea monumentului se va continua traseul pe drumuri de pământ pe o distanță de 4 km, până la Lacul Cetariu, după care e întoarcerea în Cetariu și vizita Bisericii Reformate din Cetariu.

Acest eveniment are ca scop promovarea obiectivelor turistice din Bihor și sportul în natură. Obiectivele propuse spre vizitare vor fi prezentate de către ghizi de turism autorizați.

Evenimentul face parte din proiectul transfrontalier ROHU 398. Participarea este gratuită, însă cei interesați trebuie să se înscrie și să respecte regulamenntul organizatorilor. Formularul de înscriere poate fi accesat aici: https://forms.gle/anUZY7DUkV931kpU7.

Se recomandă bicicletă de tip mountain bike, în stare tehnică funcțională bună și frâne funcționale, iar casca de ciclism și vesta reflectorizantă sunt accesorii obligatorii. Toți participanții sunt obligați să respecte regulile de circulație și sunt direct răspunzători de orice daună creată lor sau altor participanți la eveniment, ori în trafic.

Minorii sub 7 ani pot participa, transportați pe bicicletă, de către un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special, sau dacă are montat un dispozitiv omologat, iar minorii cu vârsta minimă de 14 ani pot conduce o bicicletă pe drumurile publice, dacă posedă cartea de identitate conform reglementărilor din codul rutier. În cazul minorilor sub 18 ani, aceștia trebuie să fie însoțiți de minim un părinte sau tutore legal.

Pe lângă acest eveniment mai sunt în pregătire alte 3 în zone diferite ale județului. Primul traseu va fi în 6 mai, de la ora 10:00, pe ruta Băile 1 Mai – Dealul Șomleu – Crater – Betfia  – Băile 1 Mai, cu plecare din parcarea de la Ștrandul cu Valuri din Băile 1 Mai.

Celelalte două trasee sunt Cihei – Lacul Șauaieu – Biserica din Cihei și Munții Plopiș – Luncșoara Biserica de Lemn – Cetea. Pentru acestea urmează să fie stabilită data.

Anterior Începe ,,Luna curățeniei în județul Bihor”, ediția 2023

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor