Contact

Primăriile câștigătoare la ,,Campionatul bihorean al curățeniei”

Acasă > Mediu > Primăriile câștigătoare la ,,Campionatul bihorean al curățeniei”

Cele mai active și determinate comunități locale din județul Bihor au fost răsplătite pentru participarea la „Campionatul bihorean al curățeniei”.

Concursul, la care s-au înscris 94 de primării (din 100), a fost organizat în cadrul campaniei „Luna curățeniei în Bihor”. Rezultatele au fost anunțate în cadrul unei gale care a avut loc miercuri, 15 iunie.

În calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor și președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Ecolect Group, Mircea Mălan a înmânat premiile celor 18 primării câștigătoare.

În desemnarea câștigătorilor s-a ținut cont de cantitățile de deșeuri colectate de-a lungul întregii luni mai. Au fost luate în calcul doar următoarele 5 tipuri de deșeuri (colectate de la gospodării și din cadrul campaniilor de igienizare): 1) Plastic/metal; 2) Hârtie/carton; 3) Sticlă; 4) DEEE (Deșeuri de Echipamente Electrice și Electronice); 5) Deșeuri voluminoase.

Au fost strânse peste 1300 de tone de deșeuri.

În funcție de cantitatea de deșeuri colectată/număr de locuitori, fiecare participant a primit un punctaj. Au fost acordate câte 3 premii în fiecare dintre cele 6 zone mari de implementare a Sistemului de Management Integrat al Deșeurilor (SMID): locul  I – 100.000 lei, locul II – 50.000 lei și locul III – 30.000 lei.

Astfel, premiul I a fost obținut de Borș, Aleșd, Cociuba Mare, Ștei, Buduslău și Sâniob, pe locul II s-au situat Sântandrei, Bulz, Mădăras, Vașcău, Marghita și Sălacea, iar premiul III a ajuns la Paleu, Șuncuiuș, Salonta, Criștioru de Jos, Popești și Săcueni.

Comuna Cărpinet a câștigat, prin tragere la sorți, un utilaj pentru curățarea suprafețelor, oferit de firma Best Tools.

Sumele obținute de primării vor fi folosite pentru realizarea unor proiecte de mediu care se adresează și copiilor.

O altă condiție este ca 10% din valoarea premiului să fie alocată pentru comunitatea de elevi voluntari înscriși în ,,EcoClub Bihor” din acea unitate administrativ-teritorială care a câștigat.

 Fondul de premiere al campaniei de anul acesta a ajuns la 1 100 000 lei, contribuția Consiliului Județean Bihor fiind de 500 000 lei.

La gală au participat reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, partenerii și sponsorii campaniei „Luna curățeniei în județul Bihor”, reprezentanți ai operatorilor de salubritate, elevii premiați în concursul „EcoProvocarea” și profesorii coordonatori ai EcoCluburi-lor înființate în școli. Aceștia au fost răsplătiți în cadrul galei pentru, activitatea lor, cu vouchere în valoare de 500 și 1.000 de lei, oferite de DECATHLON și Benvenuti.

Vă reamintim că în cadrul campaniei au fost organizate două competiții, „Campionatul Bihorean al Curățeniei” adresat orașelor și comunelor și „EcoProvocarea” un concurs adresat elevilor.

Au fost organizate 334 de acțiuni de igienizare în tot județul, la care a participat întreaga comunitate, de la administrație publică locală, biserică, școală, la mediul de afaceri, ONG-uri, cetățeni și presă pentru obiectivul final: un Bihor Curat!

REZULTATELE DETALIATE DE LA ,,CAMPIONATUL BIHOREAN AL CURĂȚENIEI”:

Zona 1B – Zona Metroplitană ()

Zona 2 – Aleșd ()

Zona 3 – Salonta ()

Zona 4 – Beiuș ()

Zona 5 – Marghita ()

Zona 6 – Săcueni ()

Anterior Întâlnire cu operatorii de transport marfă

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor