Contact

Primele foraje pe Centura Beiuș

Acasă > Infrastructură > Primele foraje pe Centura Beiuș

La sfârșitul săptămânii trecute, a fost instalată prima foreză pe traseul Centurii Beiuș. Din această săptămână, constructorul a început execuția primelor lucrări.

Lucrările de foraj au început în aval de Beiuș, pe malul drept al Crișului Negru, la podul ce va traversa râul. S-au forat 10 piloți, din cei 486 câți trebuie forati în total pentru construcția celor 2 poduri și a celor 3 pasaje supraterane. Până la sfârșitul lunii vor mai fi instalate în șantier încă 2 foreze”, a precizar Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Vă reamintim că ordinul de începere a lucrărilor a fost emis de Consiliul Județean Bihor în data de 17 februarie. Contractul cu liderul asocierii care a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor, Drum Astfalt, a fost semnat în data de 2 februarie.

Valoarea contractului este de 269.464.711,29 lei, fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor la proiectul de investiție „Varianta ocolitoare a Municipiului Beiuș” a fost stabilită la 18 luni, de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Lungimea traseului este de 7,33 de kilometri. Șoseaua va avea două benzi de circulație, câte una pe sens, iar profilul transversal cuprinde următoarele caracteristici: lățimea părții carosabile – 7 metri + supralărgiri, lățimea benzii de încadrare – 2 x 0,75 metri, lățimea acostamentului – 2 x1,70 metri.

Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare 2014 – 2020, prin parteneriatul cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Anterior S-a lansat licitația pentru dotări la Parcul Științific și Tehnologic

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor