Contact

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la Cabana de la Vadu Crișului

Acasă > Infrastructură > S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la Cabana de la Vadu Crișului

Azi, 22 februarie 2021 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor de proiectare și execuție la proiectul european ROHU 126 ,,Conservarea, protecția și promovarea naturii de ambele părți ale frontierei româno-ungare – PRONATURE”. Obiectivul investiției din proiect este ,,Reconstruire Cabana Vadu Crișului pentru realizare Centru de Monitorizare și Promovare a Naturii Vadu Crișului”.

În urma licitației ce s-a încheiat luna aceasta, săptămâna trecută, în 18 februarie, a fost semnat contractul de proiectare și execuție de către asocierea de operatori economici SC AD WEST CONSTRUCT SRL și SC CLASX DESIGN SRL. Asocierea va realiza proiectul tehnic și execuția lucrării, valoarea contractului fiind de 2 692 726.35 lei (fără TVA). Termenul de realizare este de 21 de luni (3 luni pentru proiectare, respectiv 18 luni pentru execuție).

Cabana de la Vadu Crișului reprezintă un loc de suflet pentru nenumărate generații de oameni. Reabilitarea acesteia este o prioritate pentru noi, iar în ultimele luni ne-am concentrat pe accelerarea procedurilor la acest proiect, proiect care a suferit mai multe amânări de-a lungul anilor. Ordinul de începere al lucrărilor s-a dat chiar astăzi, astfel că în zilele următoare va începe lucrul la proiectare, iar din această vară, lucrul efectiv  la clădire”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Proiectul ,,Conservarea, protecția și promovarea naturii de ambele părți ale frontierei româno-ungare – PRONATURE” – ROHU 126, este finanțat în cadrul Programului Interreg VA România – Ungaria 2014 – 2020. Valoarea totală este de 2 371 341.20 Euro, din care

1 173 472.20 Euro revin activităților Consiliului Județean Bihor. Deși contractul de finanțare a fost semnat în iulie 2018, cu o perioadă de implementare de 24 de luni, proiectul a fost blocat din cauza neprezentării ofertanților la cele două proceduri de achiziție, organizate anterior pentru proiectare tehnică și execuție. Pentru ca proiectul să poată fi finalizat, durata de implementare a acestuia s fost prelungită în decembrie 2020 printr-un act adițional cu alte 24 de luni.

Anterior Direcția Arhitect Șef se mută la noul sediu – posibile perturbări în funcționare

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor