Contact

„Straița plină” la Roșia, ediția a IX-a

Acasă > Turism > „Straița plină” la Roșia, ediția a IX-a

În data de 2 octombrie 2021, în comuna Roșia va avea loc cea de a noua ediție a Târgului de bunătăți, meșteșuguri și voie bună, Straiță Plină. Evenimentul va avea loc între orele 10.00 și 20.00, în locul numit ,,Între râuri”, la intrarea dinspre Beiuș pe drumul spre satul Lazuri și va fi organizat de Asociația Orizont Verde și Primăria comunei Roșia. Evenimentul beneficiază de sprijin financiar din partea Consiliul Județean Bihor prin intermediul Agenției de Management al Destinației Bihor și al Centrului de Cultură Bihor, precum și a Destinației Pădurea Craiului.

Ideea care stă la baza evenimentului este aceea de a pune față în față, producătorul local de produse naturale, făcute cu responsabilitate, cu cumpărătorul informat, aflat în căutarea unor produse autentice, de genul acelora pe care nu le poate găsi în supermarket. Pe lângă clasicele zacuști, gemuri, murături sau siropuri, vizitatorii vor putea degusta produse proaspete din carne de porc, brânzeturi, produse apicole, pateuri din păstrăv și păstrăv afumat și multe altele.

Ca în fiecare an, pe lângă târg va funcționa și Școala de meșteșuguri, unde atât copiii, cât și adulții vor putea deprinde tainele unor meșteșuguri tradiționale, precum olăritul, țesutul în război, confecționatul zgărdanelor din mărgele, încondeiatul ouălor, confecționarea de instrumente muzicale. Toate aceste îndeletniciri tradiționale, vor putea fi descoperite alături de meșteri populari renumiți ai Bihorului, dintre care menționăm: Raul Bocșe, Florița Codoban, Dorina Hamza sau Fero Egyed. Pe lângă acestea vor mai fi și ateliere de animație pentru copii, ateliere de tricotat, ateliere de muzică,  atelier de confecționat căsuțe miniaturale, de cățărat pe lăzi de plastic etc.

Pe scena din zona târgului se va desfășura, între orele 14.00-16.00, un spectacol folcloric susținut de Ansamblul „Codrenii Bihorului” din Roșia și invitații lor. Vor fi puse în scenă, diverse obiceiuri populare. După orele 16.30, pe scenă va urca formația ,,Graiu”, urmată apoi de formația ,,Iarba Fiarelor”.

Organizatorii își asumă dreptul de a implementa și a impune măsurile necesare pentru respectarea regulilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, în funcție de situația epidemiologică din zonă în perioada desfășurării evenimentului.

Pentru mai multe informații despre eveniment, vă rugăm contactați organizatorii: Szabo Angela și Szabo Dezideriu, Asociația Orizont Verde, la adresa de e-mail: orizontverde@gmail.com sau la numărul de telefon: 0723051842.

Anterior Inel rutier metropolitan pentru o mai bună mobilitate

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor