Astăzi, 15 octombrie, a fost publicat în transparență decizională proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei culturale a județului Bihor pentru perioada 2021-2027.
În baza unui acord de parteneriat încheiat între Consiliul Județean Bihor și Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), a fost realizat un studiu de consum cultural la nivelul județului Bihor și a fost actualizat proiectul de strategie culturală pentru perioada menționată anterior.
Astfel, INCFC a analizat documentele strategice existente și infrastructura culturală, dar și managementul și capacitățile instutuționale ale entităților din subordinea CJ Bihor. Au fost analizate, de asemenea, impactul inițiativelor private, bugetele alocate și resursa umană specializată. În final, acestea au condus la un raport final de cercetare și la direcții strategice de acțiune, cu recomandări pentru autorități și instituții.
Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a programat întâlniri cu managerii instituțiilor de cultură pentru a se consulta în legătură cu strategia propusă.
Documentul poate fi consultat la avizier, la Compartimentul Juridic, precum și pe website-ul propriu, www.cjbihor.ro, la secțiunea Informații publice/ Transparență/ Transparență decizională.
Cei interesaţi pot trimite în scris propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative la adresa de e-mail registratura@cjbihor.ro sau la sediul Consiliului Judeţean Bihor, în termen de 10 (zece) zile de la data publicării acestuia pe website-ul Consiliului Judeţean Bihor.
Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală (INCFC), instituție publică de cultură de importanță națională în subordinea Ministerului Culturii, este singurul institut național care are ca obiective studierea, cercetarea și furnizarea de date statistice pentru domeniul culturii, precum și formarea continuă a celor care aleg o carieră în sectorul ocupațional cultură. Prin toate activitățile desfășurate Institutul susține și legitimează dezvoltarea domeniului cultural în România. Scopul acestei instituții este de a colecta și a disemina date statistice pentru fundamentarea proiectelor, dar și pentru a sprijini evoluția profesională în instituțiile publice de cultură din țară.