Contact

Teren în concesiune pentru construirea unui hotel

Acasă > Infrastructură > Teren în concesiune pentru construirea unui hotel

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința ordinară de joi, 22 septembrie, concesionarea unui teren din Municipiul Oradea pentru construirea unui hotel.

Terenul se află în proprietatea Consiliului Județean Bihor și are o suprafață de 3.981 mp. Amplasamentul este situat într-o zonă centrală, în vecinătatea Muzeului Țării Crișurilor și a viitorului Centru Cultural Multifuncțional, clădire destinată susținerii unor activități culturale și recreative. 

În acea zonă se poate edifica o construcție parter+7 etaje, care nu poate depăși înălțimea Muzeului Țării Crișurilor.  Având în vedere că este la 5 minute de mers pe jos de centrul Municipiului Oradea și că este în proximitatea Muzeului, a viitorului Centru Cultural, a stadionului care se va construi, credem că este un amplasament potrivit. Sper să existe operatori economici interesați, având în vedere creșterea numărului de turiști”, a precizat Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

Investiția va cuprinde clădiri (vor ocupa cel mult 85% din suprafața totală a terenului), locuri de parcare și spațiu verde amenajat. Structura de primire turistică trebuie să obțină o clasificare de minim 3 stele și să dispună de cel puțin 120 de camere pentru cazare.

Condițiile minime obligatorii pentru participarea la licitație a operatorilor economici sunt: (1) sumă investită de minimum 1.500 euro/mp, (2) redevență de minimum 29.460 euro/an (7,4 euro/mp/an) și (3) grad de ocupare de maxim 85% a terenului cu construcții cu acoperiș și platforme betonate.

Consiliul Județean Bihor propune ca termen de finalizare a proiectului o perioadă de cel mult doi ani de la obținerea autorizației de construire.

Anterior Inelul rutier metropolitan | A fost aprobată declanșarea exproprierilor

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor