Contact

Un nou drum în zona metropolitană a Oradiei

Acasă > Infrastructură > Un nou drum în zona metropolitană a Oradiei

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și primarul Municipiului Oradea, Florin Birta, au prezentat un nou proiect comun pentru fluidizarea traficului în zona metropolitană.

Va fi construit un drum nou cu o lungime de peste trei kilometri, care va asigura o legătură mai bună între nordul municipiului, dinspre Paleu, cu zona industrială de pe Calea Borșului. Drumul va avea două benzi de circulație a câte 3,5 metri fiecare, plus trotuare și piste de biciclete pe ambele părți (1,5 metri fiecare).

Traseul va porni din zona intersecției drumului actual cu strada Piersicilor, iar de aici va continua pe direcția sud-vest și se va intersecta cu Calea Bihorului printr-un sens giratoriu, va coborî prin zona Oncea și se va intersecta cu str. Episcop Ion Alexi, traversând apoi zona străzii Matei Corvin printr-un pasaj suprateran, după care va ajunge la strada Uzinelor.

Pasajul din zona străzii Matei Corvin va avea în rampele de coborâre și urcare din pasaj două poduri prin rampă, prin care vor fi rezolvate legăturile cu cele două intersecții ale străzilor Plugului și Lirei.

 „Un punct de congestie a traficului de pe strada Matei Corvin va fi eliminat, asigurându-se atât fluența circulației pe Matei Corvin, dar și accesul înspre șoseaua Borșului. În prezent, cei care locuiesc în zona respectivă, ca să ajungă la locurile de muncă pe Borșului, intră în oraș, trec pe sub calea ferată și aglomerează centura și Șoseaua Borșului.  Acest proiect, de tip radial, ajută la conectivitatea metropolitană din nordul orașului. Drumul care se termină la baza serpentinelor de la Paleu va fi prelungit și integrat în această soluție”, a explicat Ilie Bolojan.

Parteneriatul dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean constă în faptul că acesta din urmă are o axă specială dedicată de finanțare prin Programul Regional Operațional, prin care poate finanța construirea pasajului din zona drumului Matei Corvin.

Realizarea pasajului în valoare de aproximativ 40 milioane de lei va fi finanțată în cadrul acestui proiect comun de către Consiliului Județean, restul finanțării de până la 79,6 milioane de lei fiind asigurată de Primăria Oradea din fonduri proprii.

Cred că acest drum este foarte important pentru dezvoltarea zonei, de asemenea va asigura un acces mult mai facil care va face legătura  cu șoseaua Borșului. A fost demonstrat că orice proiect de infrastructură dezvoltat în orice zonă aduce după sine o dezvoltare continuă a zonei respective. Mulțumesc Consiliului Județean pentru susținerea acestui proiect, practic jumătatea acestui drum va fi suportat din fonduri europene”, a precizat Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

Lucrările vor fi demarate în cursul anului viitor, durata de implementare a proiectului fiind de 18 luni.

Anterior Centrul Cultural Multifuncțional | Încep lucrările

Newsletter

Află ultimele noutăți, articole și resurse

Copyright © CJBihor 2003-2023. Consiliul Județean Bihor